Boeken

John-Alexander Janssen - Trocadero
Julian Perceval wordt gedreven door één allesoverheersende ambitie. Hij wil rechter worden en anders niets. Na de belangrijkste sollicitatie van zijn leven neemt hij direct de trein naar Parijs, waar hij de uitslag afwacht en een oude belofte inlost. Hoewel hij niet op zoek is naar vriendschap, ontwikkelt hij intense banden met het buurmeisje in zijn appartementencomplex en met twee Nederlandse studenten. De intensieve contacten met hen, tegen de achtergrond van een explosief en woelig Parijs’ decor, nemen gaandeweg verontrustende vormen aan. Hoe verdraag je schuld die je raakt in je ziel? Hoe repareer je iets wat misschien wel onherstelbaar is beschadigd?

Recensies – Trocadéro

  • ‘Een rake, tot reflectie dwingende roman’ – Trouw
  • ‘Knap, onderhoudend, goed gecomponeerd’ – Het Parool
  • ‘Een boek dat klopt, met een problematiek die ook klopt’ – De Groene Amsterdammer
  • ‘Bevat iets, een soort legering van gistend onbehagen en suggesties voor een alternatief, wat wel degelijk iets essentieels over deze tijd zegt. En vooral over hoe die beleefd wordt.’ – NRC
John-Alexander Janssen - Een verhaal uit de zonnestad COVER
Damascus. Op een open dag van de universiteit ziet Hamza, aankomend student bouwkunde, het meisje van zijn dromen. Hij besluit Zania, zoals ze zal blijken te heten, te volgen en belandt zo bij een proefcollege filosofie waar hij erachter komt dat de begeesterende professor Sinna al-Iskandri voor haar geen vreemde is. Hij schrijft zich in voor een bijvak filosofie en raakt zo langzaam verder in de ban van Zania en de geheimzinnige familie Al-Iskandri.

Recensies – Een verhaal uit de Zonnestad


Nominaties/Prijzen – Een verhaal uit de Zonnestad